мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Вярно ли, че сесиите по мезотерапия не причиняват болка?

Наистина, процедурите по мезотерапия са абсолютно безболезнени на всички. За да се уверите , се замислете задълбочено какво реално е мезотерапията. Нищо и никаква инжекция, със съдействието на която в тялото се поставят положителни и подхранващи вещества за справяне с най-популярните проблеми, касаещи кожата – от загрубяване и умора, до поява на пъпки, промяна на пигмента на кожата и цветни петна. Така че в действителност не бива да се страхувате. Сесията по мезотерапия въобще не не влияр на усещането на усещане за болка или усещане за дискомфорт. Това, което бихте усетили, може да е краткотрайно боцване или парене в третираната зона.

Откъде започва мезотерапията

Преди да разгледаме цялата информация за всички плюсове и способности на мезотерапията, ще ви опознаем общо с първия момент на нейното възникване и разпространение. Като процедура мезотерапията е открита и приложена най-рано през 1952 година от Мишел Пистор, познат в същия период френски лекарски специалист. Може да се каже, че самото откриване на мезотерапията става неочаквано. В кабинета на Пистор се появява човек с пристъп от астма , нуждаещ се от спешна лекарска интервенция. Е, точно тогава лекарският специалист не открива исканите инструменти. Затова медикът преценява, че е нужно да действа бързо, за да спечели малко време. Пистор открива стара почупена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и слага лекарственото средство. Потресът му е голям, след като човекът не само усеща улекване, но и пристъпите му изчезват. След това френският лекар споделя откритието си на колегата си Карно. Двамата френски лекари осъществяват различни проучвания, в резултат на които се заражда нови терапевтични игли с дебелина 4 мм впоследствие използващи се при прилагане на мезотерапия.

Нужни са повече от 30 години, преди мезотерапията изрично да получи признание за техника на медицината с традиции. Признанието е направено през 1987 година от Френската Медицинска Академия. В началото мезотерапията е използвана главно при успокояване на спортни контузии или ревматоидни състояния. След това техниката открива своето приложение и в естетичния сектор под формата на способ за лекуване на кожата, борба срещу косопада, намаляване и изглаждане на целулита, забравяне за натрупаните мазнини в някои проблемни зони от тялото и т.н. Полезността на мезотерапията и високите постижения, които дейността гарантира на хората, скоростно разпространяват безупречната ѝ репутация. Скоро нейната известност преминава границите на Франция и се настанява в много други европейски държави. За да се стигне до днес, когато вече мезотерапията представлява предпочитана практика за обновяване състоянието на кожата навсякъде по света. Сигурните отлични резултати, липсата на болка и неприятни ефекти при тази дейност, правят мезотерапията неделимо едно цяло с бъдещето и еволюцията на медицината за разкрасяване.

мезотерапия 1
мезотерапия

Как да разпознаем плюсовете на мезотерапията?

Щом посочихме голяма част от ползите на мезотерапията, дойде мигът да преговорим и нейните най-големи превъзходства за всички хора. Въпростните са с начало от по-скоро елементарната за прилагане и неусетна процедура на мезотерапията, и стигат до отличните постижения за кожата и цялосното излъчване на човека, гарантирани от нея. Вижте накратко защо именно мезотерапията е най-добрият избор за вас:

1. Мезотерапия: метод без болка – всичко, което е мезотерапията, е слагане на витамини и подхранващи разтвори в проблематични зони от човешкото лице и човешкото тяло. Въпросната манипулация е доста лесна за слагане и едновременно абсолютно неусетна за човек. Това е и причината няма нужда да се колебаете заради появяване на силна болка или различни досадни чувства едновременно с мезотерапията. Единственото нещо, което може да усетите, е леко убождане или парещо усещане във въпросната област.

2. Мезотерапия: никакъв риск за здравето – допълнително безспорно съществено предимство на мезотерапията, за което може да сте напълно убедени. Мезотерапията не е свързана с нула сериозни странични действия или здравословни рискове. Хиалуроновата киселина, витамините и като цяло полезните за организма подхранващи вещества, нужни за мезотерапията, не представляват риск за организма ни и се усвояват безпрепятствено от него. Така че е малка вероятността от появяване на алергични реакции и типични досадни последици.

3. Мезотерапия: полезност – е, да, резултатността е най-необходимият плюс за каквато и да е козметична процедура. Бъдете убедени, че мезотерапията ще ви удовлетвори. Манипулацията по мезотерапия се смята за целесъобразна мярка за борба с най-различни кожни проблеми – тръгвайки от стареенето и загуба на здравина, и свършим с акенична кожа, петна по кожата и неприятни оцветявания. Освен това, мезотерапията работи перфектно при необходимост от маханет на излишните мазнини и усъвършенстване на здравето на тялото и здравословното състояние на различни зони от телата ни. Като се изключи дали говорим за кожата по лието или пък най-различни места от тялото, мезотерапията е вашата гаранция за качествени и смислени следствия.

4. Мезотерапия: повече плюсове – както прочетохте в глава „Мезотерапия – важни характеристики и приложения“, мезотерапията би могла да бъде в подкрепа на човешкото тяло в най-различни направления. Така чеподлагайки се на мезотерапия за изтриване на зачервяване и поява на петна, вие ще усетите и различни ценни резултати. Ясно е, мезотерапията съдейства за по-качественото кръвообращение към работената област. Също така, е възможно още мезотерапията да помогне за облекчаването на различни болки и мускулни спазми в зоната. Избирайки мезотерапията, вие гарантирано отивате към приближаването до яко, трансформирано и красиво тяло.

5. Мезотерапия: резултати с трайност – често следствията от мезотерапията са ясни минимум седем дни след първата процедура. В зависимост от проблема, който се работи, се назначават една или две процедури по мезотерапия календарна година. Всяка от процедурите по мезотерапия действа най-добре с подсилващи терапии през определен период от време. Мезотерапията носи значително продължителни резултати към цялостния вид на кожата. За това вие трябва да се потрудите. Стабилните успехи от мезотерапията са пряко свързани със следене на диети и водене на здравословен начин на живот от всеки клиент. Това е и причината ще ви посъветваме да сте винаги отговорни към своето здраве и външен вид, за да получите наистина максимум ефект от мезотерапията като техника.

мезотерапия 2
мезотерапия

На колко като брой процедури по мезотерапия трябва да разчитаме?

Обикновено практиките по мезотерапия се правят в групи от по две или три за областта на лицето и до максимум 10 за зоната на тялото . То е ясно, най-точният сбор на гореспоменатите сесии е обвързан основно от личните ви характеристики и необходимости. Времевото разстояние относно отделните процедури по мезотерапия се движи от 1 до 3 седмици. След финализиране на един сеанс по мезотерапия с вече определените на брой техники, нова такава се извършва най-рано след 180 дни. Подробно изговорете с избрания от вас специалист броя на сесиите по мезотерапия и очакваните финални резултати. После уточнете план за тяхното извършване, която да кореспондира както на вашето ежедневие и претенции, а и на необходимостите за ефикасност на мезотерапията.

мезотерапия 3
мезотерапия

Съдържа ли се опасност от възникване на странични неприятности от мезотерапията?

Мезотерапията не допуска вероятност от формиране на сериозни алергични реакции за когото и да било. Реално практиката по мезотерапия се случва с миниатюрна игла, елиминираща угрозата за виждащи се и дълготрайни белези на всяка кожа. Естествено, има случаи, в които е възможно да изникнат леки червени петна, сини точки или повече зони на усещане на обработената кожа. Е, става дума за краткотрайни реакции, които в цялости се махат в рамките на няколко дни. За реакция на непоносимост изобщо/ в никакъв случай не може да се говори, тъй като в мезотерапията се използват хиалуронова киселинна субстанция, ценни субстанции, които са напълно безвредни за човешкия организъм и се абсорбират от него много добре.

мезотерапия 4
мезотерапия

Какви са рисковете за доверяване на мезотерапия?

Както при голяма част от всички процедури, за мезотерапията , естествено, са ясни малко на брой рискованости. Касаят се конкретно за специфични ситуации: износващи бебе и жени, които кърмят, заболяли от рак и усещащи всекидневно сърцебиене или загуба на съзнание. При този тип хора не е препоръчително залагането на мезотерапията като вариант. Освен всичко съществуват и различни други положения, за които задължително трябва да разговаряте с вашия специалист. Такива са алергични състояния или пък програма на лекуване със вещества със съдоразширяващи свойства. При положение че сте в такива положения, кажете с лекаря, за да е възможно да проверите в екип вариантите и рискованостите при потенциално избиране на сеанс по мезотерапия.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме в този текст, наред с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се прилага и хиалурон. Същата се явява много добра алтернатива не единствено за мезотерапията, също така и и за разнообразни терапии в разкрасителната козметична индустрия. Съществуват множесво причини за това. За старт, хиалуроновата киселинна субстанция е изцяло естествена съставка, която се образува от човешкия организъм при нормални обстоятелства. Също така същата разполага с типични качества относно поддръжка на овлажняването на кожата, засилване на нейната еластичност и забавяне на застаряването. Вижте главните предимства на хиалуронът, които правят използването ѝ в мезотерапията така ефикасно за клиента:

1. Не вреди на никого – хиалуроновата киселина е киселина, която се синтезира в нашето тяло. Това прави нейното инжектиране чрез мезотерапията категорично сигурно. Тази киселина се усвоява изключително леко от нашите тела и не създава каквито и да било сериозни алергични реакции или нежелани последствия. А защо всъщност е полезно за човека вливането на хиалуронова киселина с помощта на мезотерапия или други козметични процедури? Всъщност с всяка следваща година процесът на получаване на хиалуроново вещество, за който ви разказахме, сериозно се ограничава. А това оказва негативен ефект върху общия вид, разтегливостта и влажността на кожата. Получаването на още количества хиалуронова киселинна субстанция със съдействието на мезотерапията спомага за пазене на младежкия вид на кожата и отърваване от всякакви кожни неприятности.

2. Бързи и полезни последици – инжектирането на хиалуроновото вещество в мезотерапията и различните процедури на козметиката дава видими и ефикасни последици за пациента относно вида на третираната кожа. Същите моментални и качествени последици се гарантират при всякакви приложения на хиалуроновата киселина в това отношение. При положение че става дума за цялостно обновяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък изличаване на всякакви бръчици, хиалуроновото вещество ще ви бъде от голяма полза. Точно тези свойства на хиалуроновото вещество я правят така желана и използвана в сеансите по мезотерапия. Трябва да сте убедени, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви гарантира бленуваните резултати и ще обнови качествено изгледа на вашата кожа.

3. Запазване на положителния ефект – поредно категорично полезно следствие на хиалуроновото вещество, правещо я да бъде много идеална за мезотерапия и подобни процедури на козметиката. Положителното въздействие на киселината с хиалурон върху нашата кожа е с трайност за осезаемо удължен период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След края на този период, съвсем спокойно може да се направи поредна сесия по мезотерапия или всякаква козметична манипулация със съдържание на хиалуроново вещество, за да се запази здравият и хармоничен външен вид на кожата.

4. Елементарно и светкавично слагане – накрая, процесът по вкарване на хиалуроновата киселина в организма е безспорно лесен и едновременно с това неусетен за нас. Най-често той трае за 15-ина минути. Дори и в случай че се има предвид мезотерапия, попълване на бръчки или най-различни процедури с помощта на хиалуроново вещество, няма наличност на сериозни болки или неприятни усещания за клиента. Както вече казахме, само може да почувствате боцване или затопляне на въпросното място. Тези чувства , естествено, заглъхват скоро след приключване на процедурата.

С помощта на Аестетика клиник ще станете изцяло убедени в качеството и сигурността на предлаганите процедури по мезотерапия. Специалистите в нашия екип са притежатели на доказани умения и сериозна подготовка в сферата, а използваните консумативи за мезотерапията, са изключително от най-високо качество. Доверете се на Аестетика клиник и ще се радвате на изумителни ефекти спрямо хубавия и хармоничен изглед на кожата ви!

Мезотерапия
Вярно ли, че сесиите по мезотерапия не причиняват болка?
Откъде започва мезотерапията
Как да разпознаем плюсовете на мезотерапията?
На колко като брой процедури по мезотерапия трябва да разчитаме?
Съдържа ли се опасност от възникване на странични неприятности от мезотерапията?
Какви са рисковете за доверяване на мезотерапия?
Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?