протеини

протеини

Каква е същността на протеините?

Протеините са биологически ценни макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те имат голямо значение за нормалното порастване и дейност на човешкия организъм. Реално погледнато протеините служат за един от важните структурно полагащи елементи на всички живи клетки. Предназначенията , които изпълняват в организма , са изключително важни и наистина многосъставни. Тръгвайки от обичайните основни такива, свързани с състава на клетките, и достигайки до осигуряването на натурални опори на тялото и пренасянето на кислород до тъканите. Организмите ни са в състояние да синтезират част от аминокиселините, съставящи пораждането на протеините, но други от тях е наложително да приемаме от външни източници. Това могат да бъдат продуктите , съставени от много протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, които се предлагат на пазара .

В какви количества са ни нужни протеините?

Това е един наистина истински важен въпрос за протеините, който ще поясним . Всъщност обичайните дневни дози протеини са вариращи за неспортуващите мъже и жени и за тези, които редовно спортуват на стадиона. Средно за стандартен дневен прием се разбира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Подобни дози протеин естествено са съвсем оскъдни за мъже и жени , практикуващи кардио дейности . Потребно е снабдяването на по-големи мяри протеини, за да бъдат предотвратени катаболните процеси във връзка със губене на мускулна маса, настъпващи след свършването на физическите тренировка . Страхотно разбирате , че изгарянето на мастни тела е действително кореспондиращо с регулирането на цялостния калориен прием. Но това не трябва да се осъществява в минус на протеините. Определено не, набавянето на на протеини е наложително да бъде запазено на същите стойности, а в определени моменти дори да се увеличи. В добавка на това, че пази от катаболизъм, обичайният прием на протеини има термогенна функция, подпомага по-качественото храносмилане и усвояване на положителните вещества и потиска апетита. Така че ако подлагате тялото си на постоянни спортни активности и потене във фитнеса, съобразете приема си на протеини с физическият разход, който отделяте обичайно .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеините и активостите

При съчетаване с редовни занимания , протеините дават наистина добро действие върху човека и целокупната физическа форма на тялото . Набавяне на храни или хранителни добавки, съдържащи протеин, е оптимално да се случва около 2 часа преди съответния спорт . В този ред ще се подсили процесът на мускулен растеж и развитие след приключване на физическите дейности . Комбинацията от протеини и въглехидрати пък пречи на изразходването на мускулния гликоген и намалява щетите върху мускулите , нанесени от постоянното третиране . Е, сега осъзнавате – при обстоятелства, че преследвате повишаване на ефекта на активностите във фитнеса, покачване на мускулното увеличение и развитие , естествено и подпомагане на възстановяващите процедури , протеините могат да бъдат ваш незаменим приятел в реализирането на тези задачи.

протеини 2 Най-добрите
протеини

История на протеина

Преди по-подробния фокус върху ефективността и плюсовете на протеините за нашия организъм, ще се потопим в историята на тяхното откриване и извеждане като индивидуални вещества . Френският химик Антоан Фуркроа е първият учен , който ясно различава протеините от другите налични органични частици. Това се случва през далечната 1789 година. След множество изследвания , направени през този период , Фуркроа фиксира албумина, фибрина и желатина като индивидуални съединения с животински произход . След което учените отделят значително повече внимание на този вид елементи и започва да се разкрива още повече информация за тях. Понятието „протеин“ е зададено първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. По този начин той назовава фибрина, албумина и други сходни елементи . Берцелиус разкрива и тяхната служба като изграждащи за живите клетки частици . Мисията му по-нататък бива развита от други редица академици, които постепенно анализират синтезирането и химичния сплав на протеините, както и сходни техни роли и функции в човешкия организъм.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и резултат на достъпни стойности

В серията на Ready for life бихте могли да се натъкнете на разновидности протеини и протеинови продукти, елементи от колекциите на широко популярни и утвърдени магазини за фитнес добавки. Те не само ще ви дадат хубаво оформено тяло, но и ще ви спомогнат за поддържане перфектно здравословно състояние . Още , при нас можете да си поръчате тези първостепенни протеини на страхотно добри стойности . Това са най-доказаните продукти от категория „Протеини“, подготвени за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този много добър прахообразен продукт. Той е съставен от 87% суроватъчен протеин и е подходящ за рутинно движещите се . Всяка консумация на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на тялото ви 21 грама протеин. В добавка , хранителната добавка изпълнена с значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както се сещате , тази група аминокиселини, познати под обобщеното име BCAA, са много помагащи за всеки редовно активен индивид. Как да използвате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка смесваща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка нормално се взема преди и след дейности, но за по-голям ефикасност сте свободни да добавите и още един прием всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно натурален гейнър, потребен за продължително закрепване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко модела протеин с силна биологична стойност , образувайки мощен анаболен ефект. Освен това , с помощта на въглехидратите, изпълващи , протеинът е и чудесен източник на мощ за човешкия организъм . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефикасните гейнъри продаващи се . Средно да се изпива ½ доза сутрин ½ доза след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – направен от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С пълен вид протеин ще ви бъде от помощ да увеличите мускулната си маса, последователно и да задържите постигнатите мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е пробван от доста независими лаборатории и притежава нужните признания за качество. Допълнително се продава в прехласващи вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Ориентираме ви да изпивате 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 доза след спорт . За ускорени резултати , може да изпивате и бонус напитка от протеиновия продукт преди физическо натоварване или пък късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – сигурен протеинов продукт, сътворен от широкоизвестна компания за спортни хранителни добавки Myprotein. Осигурява на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа понижено ниво на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и определените аминокиселини. Прекрасен подбор както за професионално трениращи , така и за онези, които просто искат да водят здравословен живот. 25 грама от материала се слага в 150-250 мл вода или мляко. Това количество съветваме да се поема до трийсет минути след спортуване, но ако не ви е удобно , можете да я набавяте и по всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – друго предложение от серията Myprotein, което пък е създадено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетание от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на организма над 22 грама протеин на приемане, както и цялостния състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително благоприятно влияние върху създаването на мускулната маса и процесите на асимилация на хубавите хранителни витамини от човека. Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се слага в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да се пият 2 или 3 такива течности на ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – пригоден както за постоянно спортуващи, същевременно и за такива които желаят да надскочат стандартния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само първокласни протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяко количество от 25 грама подава на системата 21 грама чист протеин. Протеинът забързва израстването на изчистената мускулна маса и действието на анаболните развития в човека. Добре е ежедневно да се планират по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след активности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с издържани протеини от пет вида източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, потребни за скоростното и ефикасно покачване на активна мускулна маса. Знаете че, протеиновият продукт се продава в съвършени вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря веднага във вода. Подобно на предходната опция , се набавят по 2 дози дневно – 1 сутрин и 1 след трениране .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме един протеинов продукт на британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той разработва ускореното и добро ниво на мускулна маса, също така и по-лесното възстановяване на тялото след натоварени спортове . Не съдържа лактоза, а нивата на захар и мазнини в състава са реално нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и разширен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Хубаво е да се взима по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . Ако гоните максимални успехи , можете да вземете и допълнителна доза от протеиновия продукт измежду захранванията.

Запознайте се предложенията на Ready for life и си поръчайте най-качествените протеинови продукти на много изгодни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Каква е същността на протеините?
В какви количества са ни нужни протеините?
Протеините и активостите
История на протеина
Протеините на Ready for life – качество и резултат на достъпни стойности

Leave a Reply