Мезотерапията – подходяща практика за цялото тяло

Мезотерапията – подходяща практика за цялото тяло

Обикновено техниките по мезотерапия представляват две главни разновидности – за физиономията и за цяло тяло. Но мезотерапията за лицето е предназначена към захранване и освежаване на кожата на лицето, дарявайки ѝ здравословен и красив образ. И все пак, мезотерапията за тяло притежава и други ценни предимства, като активиране топенето на мастните натрупвания. Най-добре в текста да научим всички важни знания, които трябва да знаете за различните типове мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросния вид мезотерапия е предназначен за вашето лице, областта на гушата и деколтето. Основната ѝ цел е да даде на тази зона важните субстанции . Доколо е нужна мезотерапията за вашия образ? Знайте, че с всеки нов рожден ден по лицето се заформят най-различни бръчки. Тези белези могат да бъдат да речем разпускане на кожата, недостиг на нейния свеж вид, промяна на нюанса и, неизбежно, възникване на бръчки. Мезотерапията ще ви бъде от помощ да избягате от въпросните ужасни ефекти и да спасите здравия и привлекателен външен вид на лицето ви. Последиците от доверяването на мезотерапията за вашия лик гарантират качествено добиване на млад вид на кожата, отстраняване на фини бръчици и линии, заедно с изчистване на неприятните торбички и тъмните кръгове в областта на очите. Това е чудо, помагащо на всяко лице да сияе едва ли не като младо.

2. Мезотерапия за тяло – вече разбрахте, мезотерапията за вашето тяло се различава от тази за лице по своите главни цели и приложения. Тя е насочена най-общо към премахване на повечето мазнини и дооформяне на съответната част от нашето тяло в желаните мерки. Именно този процес става като влияе в посока на алфа – и бета – рецепторите на клетките в подкожните мазнини. Искаме да ви опишем най-лесно как точно работят тези рецептори. Истина е, че въпросните рецептори играят ролята на начало и финал за мазнините. Иначе през алфа – рецепторите въпросните клетки получават мазнини на склад, докато бета – рецепторите извеждат мазнините в случай, че се нуждаем от още количество жизненост . И тук именно изиграва своята роля мезотерапията като активност. Инжектираните чрез мезотерапията необходими субстанции подтиква работата на бета – рецепторите за извеждане на мазнините и освен това спират последвало връщане на мазнини в човешкия организъм чрез алфа – рецепторите. Така се постигат редица радващи за нас резултати. Съобразно конкретната зона на инжектиране на мезотерапията, същите хубави последици може да съдържат намаляване и моделиране на коремчето, горната част на краката, седалището или горната част на ръцете. На всичкото отгоре, чрез мезотерапията ще се достигне до заличаване на целулита и спадане на размерите на тялото ни. Вече знаете, че, ако се стремите към естетично и добре оформено тяло, мезотерапията ще ви помогне за реализация на исканите резултати.

На колко на брой процедури по мезотерапия трябва да спрем?

В повечето случаи техниките по мезотерапия се случват в съвкупност от 2-3 лицеви и от 4 до 10 за тялото . Да, прецизното количество на мезотерапевтичните манипулации се обвързва основно от личните характеристики и различия. Времевата пауза при практиките по мезотерапия варира от 7 до 21 дни. След приключване на една процедура по мезотерапия с предварително определените на брой практики, нова такава се извършва не по-рано след 6 месеца. Сериозно обмислете с медицинския специалист сумата на манипулациите по мезотерапия и очакваните последствия. Също така се разберете за график за правенето им, която да съответства както на вашето ежедневие и условия, но също и на нуждите за ефективност на мезотерапията.

Полезни съвети за мезотерапия 1
Полезни съвети за мезотерапия

Съдържа ли се опасност от възникване на алергични реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не носи вероятност от оформяне на тежки алергични реакции за клиента. Всъщност техниката по мезотерапия се извършва с тънка и много фина игла, която не допуска изгледите за големи и някакви наранявания на която и да е кожа. Естествено, има вариант, в който е възможно да изникнат малки зачервявания, синини или засилено усещане на кожата. Да, но става въпрос за краткотрайни реакции, които в цялости се махат само за дни. За реакция на непоносимост ни най-малко не може да става въпрос, поради причина, че в мезотерапията се работи с киселина с хиалурон, необходими субстанции, които са тотално безвредни за организма и се възприемат от него лесно.

Информация за мезотерапия 2
Информация за мезотерапия

Как е възникнала мезотерапията

Преди да разберем по-подробно за всички реализации и характеристики на мезотерапията, ще ви сближим набързо с историята на нейното възникване и разрастване. Като техника мезотерапията е показана и вкарана в употреба най-рано през 1952 година от Мишел Пистор, прочут в същия период медик от Франция. Факт е, че намирането на мезотерапията става неочаквано. В примената на Пистор пристига човек с пристъп от астма , който се нуждае от спешно лечение. Е, точно тогава медикът не притежава исканите инструменти. По тази причина френският медик решава да мисли нестандартно, за да си даде малко време за мислене. Медикът хваща стара почупена спринцовка с четиримилиметрова игла и вкарва в тялото лекарството. Шокът за него е неописуем, след като астматикът не само става по-добре, а и няма следа от пристъпа. След това френският лекар споделя откритието си на колегата си Карно. Двамата заедно правят няколко изследвания, в резултат на които се заформя специални 4-милиметрови игли с терапевтична употреба , които започват да се използват в приложението на всяка мезотерапия.

Нужни са над три десетилетия, преди мезотерапията публично да бъде обявена за техника на медицината. Събитието се случва през 1987 г. заради Френската Медицинска Академия. Отначало мезотерапията намира приложение най-вече при лекуване на болки от спорт или ревматоидни състояния. Впоследствие практиката започва да се прилага и в медицината в естетичния сектор като способ за подобряване вида на вашата кожа, битка на падането на косата, редуциране на целулита, лишаване от излишни мазнини в някои проблемни зони от нашите тела и т.н. Ефективността на мезотерапията и добрите резултати, които процедурата гарантира на хората, мигновено повишават известността ѝ. За малко време нейната известност излиза извън Франция и стига до много други европейски държави. За да се стигне до днес, когато вече мезотерапията е редовно одобрявана практика за обновяване състоянието на кожата по цял свят. Безспорните прекрасни постижения, безболезнеността и алергични реакции след извършване на дейността, правят мезотерапията неразривно „рамо до рамо“ с еволюционните промени на естетичния сектор.

Плюсове на мезотерапия 3
Плюсове на мезотерапия

Основни въпроси относно мезотерапията

Решили сме, че ще завършим и с редовни питания за мезотерапията, които най-редовно чуваме от хората. Питанията визиарат естеството на процедурата по мезотерапия, неочакваните реакции и рискованостите за прилагането ѝ , заедно със особеностите на употребяваните в нея вещества. Прочетете в веднага събраната информация, която искате да знаете за мезотерапията.

Предимства на мезотерапия 4
Предимства на мезотерапия

Мезотерапия – какво ще ви посъветваме

Ще ви представим полезни съвети за дните, когато ще сте подложени на мезотерапия. Тези съвети касаят това какво трябва да се прави и какво не трябва да се извършва преди процедурата и след мезотерапията, заедно с опциите за максимално продължение на ефекта от технологията. Това са основните ни думи към всички, доверили се на мезотерапията:

– единствено при лекари – първият и реално най-полезен съвет, свързан с мезотерапията, на който да обърнете внимание. Мезотерапията е задължително да се прави изключително в лекарски кабинети или клиники по специалността. Не се залъгвайте от приказки, че процедурата става наистина бързичко и много лесно. Все пак става дума за вашето здраве и красота, и не бива да се предоверявате на случайни хора.

– максимум информираност – не се колебайте да попитате и да желаете още новини в посока на практиката по мезотерапия, която трябва да ви бъде приложена, и използваните в нея продукти и съставки. Колкото по-наясно сте с всичко което предстои, толкова по-добре за вас. Препоръчително е да зададете въпрос що за продукти ще ви инжектират. Попитайте дали течностите са взети пряко от производителя или оторизиран представител, освен това колко време гарантират за съставките им. Ако практиката по мезотерапия наистина се прави в съответствие с посочените съвременни норми в въпросната област, хората, с които разговаряте, няма да се дърпат да отговорят ясно и изчерпателно на всички ваши въпроси.

– не се подмамвайте по цената на мезотерапията – ако се случи така, че ви бъде предложено правене на мезотерапия на твърде ниска цена от другите в тази сфера, се замислите дали тя наистина си струва. Ние ви съветваме да не поемате рискове с качеството на процедурата по мезотерапия, затова защото това впоследствие е възможно да доведе до изникване на неискани и чак опасни следствия за вас и вашето здраве.

– буквално преди мезотерапията – има определени вещества, за които се препоръчва да не се използват точно преди реализирането на манипулацията по мезотерапия. Като под „директно“ в контекста фиксираме едно денонощие преди самата манипулация. Кои точно са тези забранени за употреба вещества? Такива са аспирина и всички съдоразширяващи елементи, а също и различни алкохолни напитки. Често приемането на подобни неща преди мезотерапия може да доведе до досадни последствия за здравословното ви положение.

– веднага след мезотерапията – след правене на манипулацията по мезотерапия, отново е нужно следването някои правила и добри практики. Първо, няколко часа след финала на мезотерапията не си слагайте грим. Ползването на вана или душ и също така мокренето на обработената област пак не е никак добра идея. Другата ни препоръка към всеки клиент е валидно за по-дълго време, или с други думи 2 денонощия или пълни 48 часа след края на практиката по мезотерапия. Постарайте се в този период да не се подлагате на тренировки или прекалени претоварвания , предизвикващи червени петна по лицето, но и да не подлагате кожата си на каквито и да е процедури с топлина сауна, парна баня.

– дарете си устойчиви реакции – както обяснихме, получаването на трайни последствия от манипулацията по мезотерапия до голяма степен е обръзана с вашите персонални ежедневни дейности и нрави. Засилването на реакцията на/ действието на мезотерапията е крайно обвързано със следенето на точни хранителни диети, задържането на добро физическо състояние и без изключение придържането към здравословен начин на живот. За да научите още що се отнася до съвети след приключване на процедурата по мезотерапия, говорете с избран от вас специалист.

Разновидности мезотерапия 5
Разновидности мезотерапия

Наистина ли манипулациите по мезотерапия не болят?

Това е вярно, сесиите по мезотерапия не причиняват никаква болка на всички. За да се уверите , помислете какво всъщност представлява мезотерапията. Миниатюрна инжекция, с помощта на която в организма ви се поставят полезни и хранителни вещества за решаване на най-познатите проблеми с кожата – от загрубяване и загуба на еластичност на кожата, до поява на пъпки, промяна на пигмента на кожата и оцветявания. Затова всъщност не бива да се страхувате. Процедурата по мезотерапия по никакъв начин не не влияр на появата на усещане за болка или нежелани усещания. Всичко, което може да усетите, се явява лекичко боцване или усещане за парене.

Оферти за мезотерапия 6
Оферти за мезотерапия

Каква е функцията хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?

Както няколко пъти вече казахме в текста, едновременно с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се употребява и киселина с хиалурон. Въпросната е безспорно чудесна алтернатива не само за мезотерапията, но и за много техники в разкрасителната козметична индустрия. И има редица причини за това. Като начало, хиалуроновата киселинна субстанция е тотално органична субстанция, синтезирана от тялото ни при обичайни обстоятелства. Също така киселината съдържа отлични качества по отношение поддръжка на хидратацията на кожата, връщане на еластичността ѝ и отлагане на неизбежното остаряване. Вижте основните характеристики на хиалуроновото вещество, приспособяват използването ѝ в мезотерапията толкова ефективно за всеки човек:

1. Не носи вреда на никой човек – хиалуроновото вещество се счита за материя, образуваща се в телата ни. Това прави слагането ѝ по време на мезотерапията изцяло сигурно. Въпросната киселина се поема необикновено безпроблемно от нашето тяло и не причинява каквито и да било тежки алергични реакции или други странични ефекти. А защо всъщност е добре за всеки човек поставянето на хиалурон посредством мезотерапия или други терапии? Всъщност с възрастта процесът на получаване на хиалуронова киселинна субстанция, за който прочетохте, значително се редуцира. По този начин пречи на вида, здравината и хидратацията на кожата. Сдобиването с още хиалурон чрез мезотерапията съдейства за задържане на младежкия вид на кожата и справяне с различни несъвършенства на кожата.

2. Скоростни и реални постижения – поставянето на хиалуроновото вещество в мезотерапията и другите козметични манипулации води до бързи и ефективни последствия за човека за външността на кожата му. Въпросните моментални и качествени постижения се случват при всякакви изпълнения на киселината с хиалурон в това отношение. При положение че говорим за пълно възстановяване на кожата, по-добрата ѝ хидратация или пък премахване на всякакви бръчици, хиалуроновата киселина ще бъде особено полезна. Именно тези свойства на хиалуроновата киселинна субстанция я превръщат в желана и приложима в процедурите по мезотерапия. Бъдете убедени, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви осигури мечтаните следствия и ще обнови качествено състоянието и външния вид на кожата ви.

3. Постигане на добрия ефект – поредното твърде положително свойство на киселината с хиалурон, каращо я да бъде страшно перфектна за мезотерапия и подобни козметични сеанси. Положителното въздействие на хиалуроновата киселина на кожата ни трае за особено дълъг период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След финала на това време, без проблем може да се извърши повторна манипулация по мезотерапия или всяка друга козметична манипулация със съдържание на киселина с хиалурон, за да се запази силният и хубав изглед на нашата кожа.

4. Елементарно и светкавично приложение – за край, процесът по вкарване на хиалуроновата киселинна субстанция в нашия организъм е твърде лек и едновремнно светкавичен за нас. Обикновено той трае в рамките на 10-15 минути. Макар и да се има предвид мезотерапия, лицеви филъри или всякакви манипулации с помощта на хиалуроново вещество, няма наличност на силни болки или неприятни усещания за хората. Както обяснихме, по изключение може да почувствате леко убождане или затопляне на третираното място. Тези чувства , разбира се, минават много бързо след края на сесията.

С Мезотерапия ЕООД можете да сте съвсем сигурни за ефективността и сигурността на осъществяваните процедури по мезотерапия. Нашите професионалисти са придобили широки умения и солидна подготовка в областта, а използваните продукти за мезотерапията, са изключително с най-доброто качество. Повярвайте на Мезотерапия ЕООД и ще получите идеални последици по отношение на добрия и хармоничен вид на кожата ви!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Оферти за мезотерапия 7
Оферти за мезотерапия
Препоръки за мезотерапия 8
Препоръки за мезотерапия
Оферти за мезотерапия 9
Оферти за мезотерапия

На колко на брой процедури по мезотерапия трябва да спрем?
Съдържа ли се опасност от възникване на алергични реакции от мезотерапията?
Как е възникнала мезотерапията
Основни въпроси относно мезотерапията
Мезотерапия – какво ще ви посъветваме
Наистина ли манипулациите по мезотерапия не болят?
Каква е функцията хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?

Leave a Reply