Мото гуми – полезна статия която ви е нужна по темата

Мото гуми – полезна статия която ви е нужна по темата

Мото гумите са истински съществен компонент за всяко превозно средство от този тип . Шофирането на мотоциклет и сходни такива превозни средства имащи мото гуми, често донася по-голяма опасност сравнено с управлението на кола . И не съвсем перфектнотосъстояние на мото гумите добавъчно ще покачи опасността от зараждане на неприятни премеждия , без значение от факта каква е марката на мотоциклета и с какви умения за управление разполагате . Като извод е наистина важно да посочите подходящите и съобразни мото гуми за вашия мотоциклет . В написаното по-долу ще видим съществените фактори , имащи функция в направата на подбор , също така опции за практични възможности свързани с надеждната грижа за мото гумите.

Мото гуми – сигурни ли сме във профилна форма за нашия модел мотор

Формата на профила е още една характерност на мото гумите, която оказва влияние над движенческия метод на превозната машина. И в тази ситуация е препоръчително да се вземат под внимание белезите на отделните видове профилни форми свързани с разнообразните положения по пътното платно. Загладената форма на профила на практика помага относно стабилизираното придвижване в изправена линия , но забавя съществено подменянето на посоката и правенето на завои от определеното превозно средство . Овалният профил пък ще придаде улеснено преминаване през завоите и знижен стабилитет при движение направо .

Намерете най-добрите оферти за мото гуми 1
Намерете най-добрите оферти за мото гуми

Мото гуми – какво определя протежението на профила в избора ни

профилната ширина на мото гумата вероятно е добре да бъде взимана като определящо изискване при подбора на продукти части от това естество . Съображението за това се основава в това , че тя играе съществена роля за осигуряването на добро отношение на мото гумата и пътния слой .

Начин за постигане на изрядно сцепление между мото гумата и повърхността

Колкото по-обемна е профилната площ , толкова по-добро ще бъде и получаващото се взаимодействие. В това време обаче е хубаво да се има предвид , че голямата ширина на профила вдига и дейността на триене между мото гумите и асфалта , това води до по-трудно сменяне на посоката на движение. Или обобщено , ще трябва да направите по-големи усилия, за изпълнението на наложителния завой. От друга страна , смалената профилна ширина довежда до по-бързи и по-леко завиване , но пък понижава цялостната стабилност на мотоциклета при изправено движение .

Мото гуми – не пропускайте да направите преглеждане на на външния изглед

Едно напълно стандартно преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже немалко за тяхното състояние . На какво точно е необходимо да обърнете внимание при такъв оглед ? Проследете това по мото гумите съществуват ли надрасквания , разкъсвания и подобни неблагоприятни белези. Допълнително , своевременно отстранявайте елементи като камъчета , пръст и т.н. В бъдеще такива елементи биха могли да имат недобро влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Информация за мото гуми 2
Информация за мото гуми

Изправени пред избора втора употреба или неупотребявана мото гума

При случай, че сте си закупили нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя наистина е нова? Може примерно мото гумата да е престояла в за наистина дълго време , преди да бъде закупена от вас . Идеалният метод да разберете каква е реалността, е като видите идентификационния й номер DOT. Той е разположен в от страни на мото гумата. Необходимите данни за нейната възраст ще ви предоставят крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях показват седмицата от годината , на създаване на определената мото гума, а следващите две – и годината на производство. В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е произведена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че се досещате , благодарение на DOT кода сте в състояние да узнаете изцяло точно времето на направа на мото гумата, закупена от вас в момента .

Намерете мото гуми 3
Намерете мото гуми

Мото гуми – от първостепенна важност е стабилитета в пътното движение

Височината на профила е направо свързана със страничната гъвкавост на мото гумата. При условие, че профилната височина на мото гумата е по-занижена , се понижава и страничната й пластичност . А това създава по-добра устойчивост и протекция , както и по-контролирано контролиране на мотоциклета .

Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на височина на профила пристъпвайки към избор

А за да осъзнаете ролята на височината на профила , първостепенно важно сме длъжни да обясним какво всъщност обобщава подобна характеристика на мото гумите. С термина „височина на профила“ реално се посочва периметъра между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Мото гуми – начини да постигнем доброто равнище на налягането

Съществено важно условие във връзка с мото гумите е да държите стандартното им ниво на налягане. По никакъв повод не оставяйте мото гумата да омекне, защото при нейното загряване би могло да се получи спукване. А това в ситуация на движение би могло да ви причини сериозни инциденти с много неприятни последици. От друга страна , не е добре да покачвате много налягането на мото гумите. Така биха станали по-податливи на изхабяване и едновременно с това намаля стабилността на превозната машина. Редовното проверяване и следене за препоръчителното налягане е единственият начин да си осигурите продължителен живот на мото гумите, както и максимална сигурност и безопасност на пътя .

Повече за  мото гуми 4
Повече за мото гуми

Не се двоумете да се свържете с нас и да намерите точните мото гуми

Вижте каталога на Мото гуми ООД и подберете идеалните мото гуми за вашата превозна машина ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Разнообразие от мото гуми 5
Разнообразие от мото гуми
Оферти за мото гуми 6
Оферти за мото гуми
Вижте каталога ни с мото гуми 7
Вижте каталога ни с мото гуми
Разгледайте мото гуми 8
Разгледайте мото гуми
Разновидности мото гуми 9
Разновидности мото гуми

Мото гуми – сигурни ли сме във профилна форма за нашия модел мотор
Мото гуми – какво определя протежението на профила в избора ни
Начин за постигане на изрядно сцепление между мото гумата и повърхността
Мото гуми – не пропускайте да направите преглеждане на на външния изглед
Изправени пред избора втора употреба или неупотребявана мото гума
Мото гуми – от първостепенна важност е стабилитета в пътното движение
Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на височина на профила пристъпвайки към избор
Мото гуми – начини да постигнем доброто равнище на налягането
Не се двоумете да се свържете с нас и да намерите точните мото гуми

Leave a Reply